Pedeapsa unui zgârcit

comoaraUn bărbat îşi făcuse bogăţie întrebuinţând fel de fel de mijloace necinstite. Pentru depozitarea bogăţiei, îşi săpase în spatele grădinii sale o groapă ascunsă, zidită pe dinăuntru, în care pusese toţi banii agonisiţi. Adeseori, noaptea, se ducea să-şi viziteze comoara. Însă, într-o noapte, după ce a intrat în ascunzătoare, vântul a bătut cu putere şi a închis uşa, iar aceasta s-a încuiat după el. Fără cheie nu era posibil să deschidă, iar cheia era în uşă în partea de afară. Disperatele lui strigăte

n-au fost auzite de nimeni. De fapt, numai el singur ştia despre acel loc ascuns, astfel că nimeni nu-şi putea închipui unde se afla. După multe zile de cercetări s-a descoperit în sfârşit locul unde sărmanul om şi-a găsit sfârşitul. Dar era prea târziu, pentru că murise alături de bogăţia sa. Cine îşi poate închipui groaznica agonie a acestui om, singur lângă bogăţia sa? A fost găsit întins pe sacii săi plini cu monede.

Biblia spune: „Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare“ (1 Timotei 6.9). Să ne lăsăm atenţionaţi de aceste cuvinte!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s